Nem meglepő, hogy napjainkra a golden retriever az egyik legnépszerűbb kutyafajta. Rendkívül intelligens, társaságkedvelő, gyönyörű és hűséges. A golden retriever 3-4 éves koráig megőrizheti kölyökkori játékos személyiségét, de sokan megtartják ezt a viselkedésformát egészen idős korukig. A golden retrievert alapvetően vadászkutyának tenyésztették ki, ezért mindennapos fizikai és szellemi törődésre egyaránt szüksége van. Szó szerint bearanyozza a család mindennapjait, fontos számára az emberi közelség. A golden retriever nem kifejezetten házőrzésre alkalmas, az idegeneket ugyan megugathatja, de az esetek többségében farok csóválva és a jellegzetes „golden mosollyal” üdvözli az embereket. Mint minden kutyának, a golden retrievernek is, egészen kölyökkortól szüksége van a megfelelő szocializációra, amely segít abban, hogy kutyánk kiegyensúlyozott felnőtté váljon.

Glamour Gold “S” alom kiskutyái

Mire figyeljünk kiskutya vásárlásakor?

A golden retriever „divatkutyává” vált, ennek minden negatív következményével, mint amilyen az
ellenőrizetlen, tömeges szaporítás. Ezért kiskutya vásárlása esetén a legnagyobb gondossággal
járjunk el!

Kiskutyát kizárólag az adott ország fajtagondozó szervezete(i) által előírt tenyésztési szabályzatának
megfelelő, regisztrált kennelnévvel rendelkező, leinformálható tenyésztőtől vásároljunk, kinek tenyésztési célja a fajta standardnek leginkább megfelelő, egészséges, fajtatiszta egyedek tenyésztése, kinek a kutyák minősége, mintsem mennyisége a fontos.

Egy tisztességes golden retriever tenyésztő teljes körű tájékoztatást ad kutyáiról, az adott párosításról és a kiskutyákról egyaránt.

Glamour Gold “Double B” alom kiskutyái

Kutyái higiénikus környezetben, családtagként élik mindennapjaikat. A kiskutyák kivétel nélkül a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOESZ) által kiállított, FCI-MEOESZ eb származási igazolással (törzskönyv), kisállat egészségügyi könyvvel, mikrochipelve, koruknak megfelelően vakcinázva, külső-belső parazita mentesítve, szerződéssel, számlával, előzetes állatorvosi vizsgálatokat követően, legkorábban 8 hetes korukban költözhetnek új otthonaikba.

Kinek ajánljuk a fajtát?

A golden retriever tökéletes családi kutya, a család teljes értékű tagja. Ideális társ gyermekkortól egészen idős korig. A golden retriever jól kijön más állatokkal is, sosem agresszív. Házőrzésre nem a legmegfelelőbb választás, ugatással jelzi az idegen közeledését, azonban ezt követően örömmel, farok csóválva engedi be őt a portára.

Glamour Gold “R” kiskutyák

Szüksége van a napi mozgásra, tréningre. A fizikai és szellemi foglalkozást egyaránt igényli. A golden
retriever tökéletes partner családi programokhoz, mint pl. hosszú séták, kirándulás, futás, úszás, stb.. Mivel ilyen esetben az ízületek komoly igénybevételnek lehetnek kitéve, ezért bármilyen mozgásformát választunk kedvencünk számára, elengedhetetlen az előzetes állatorvosi konzultáció. Fontos a kölyökkorban elkezdett szocializáció, új emberek, új helyek, új szituációk megismertetése. Ez az alapja annak, hogy négylábú családtagunk stabil, megfelelő viselkedésű felnőtt legyen. A kölyökkutya tanítása része a szocializációs folyamatnak, segíti a tulajdonost abban, hogy időben megtanulja, felismerje és kijavítsa az esetlegesen felmerülő, kialakuló viselkedési problémákat. A tréningek erősítik a kapcsolatot a kutya és tulajdonosa között. A golden retriever maximálisan szeretne megfelelni tulajdonosának, minden lépését, mozzanatát érdeklődve figyeli. A fajta alapvetően vadászkutya, de bámulatos intelligenciája és alkalmazkodó képessége miatt több területen is eredményesen „használják”, mint kiállítási, munka, terápiás, sport, vakvezető, kábítószer-kereső és mentőkutya. A golden retrievert szigorúan TILOS kennelben, bezárva tartani!

Amennyiben úgy gondolja, hogy kennelünkből szeretne kiskutyát, úgy kérem, bemutatkozó e-mail formájában legyen kedves érdeklődni az info@glamourgold.hu e-mail címen.

EnglishGermanHungarian