Ilyés Nikolett vagyok, a Glamour Gold golden retriever kennel tulajdonosa. Születésem óta a fővárostól mindössze 30 km-re fekvő Gödöllőn élek. Lakóhelyünk adottságai kedvezőek kutyák tartására, mivel a Gödöllői-dombságban számtalan kiránduló hely, tó és mező lelhető fel, minden lehetőség adott arra, hogy kutyáink a legmegfelelőbb környezetben éljék mindennapjaikat.

Generációkra visszatekintve családunkban a kutya mindig is teljes értékű családtagnak számított. Gyermekkorom óta kutyák vettek körül.

A valódi fordulópont 2004-ben következett be az életemben amikor David Alderton “Kutyák” c. könyvében megpillantottam a golden retrievert. Szerelem volt első látásra, álmodoztam, hogy egyszer én is megoszthatom az életem egy ilyen csodaszép kutyával.

Az álmom nem sokkal később valóra is vált, amikor megérkezett családunk első golden retrievere Kevin személyében.

2005 tavaszán lehetőségünk nyílt ellátogatni a klubkiállításra, ahol eldöntöttük: nem Kevin lesz életünk utolsó golden retrievere.

2006 elején tudatos döntést követően érkezett meg hozzánk Splendid Star Shelly.

2008 januárjában született meg a Wind Lovin’ kennel “B” alomja, ahol mindössze 4 órás korában kiválasztottam az alom mai napig legeredményesebb kutyáját, Wind Lovin’ Bright Spirit “Sven”-t.

A Glamour Gold kennelt 2008. októberében alapítottuk meg, első almunk ezt követően született meg az akkor legeredményesebb magyar tenyésztésű kan, Sunnyfield’s Austin Powers és Splendid Star Shelly párosításából.

2012 tavaszán érkezett meg Csehországból kennelünk legújabb tagja, Bailar el Corazon Touch of Heaven “Angel”, a méltán híres Majik Truth or Dare “Nigel” első Magyarországon élő utódjaként. Angel sajnos továbbtenyésztésre alkalmatlan, de ettől függetlenül “családi kedvencként” velünk éli immáron “nyugdíjas” éveit.

2013 decemberében Svent, minden próbálkozásunk ellenére, mindössze 5 éves korában, tragikus hirtelenséggel veszítettük el, miután 3 hónapon át egy teljes állatorvosi csapat küzdött azért, hogy a Mi csodakutyánk legyőzze a gyilkos kórt, az utolsó pillanatig hittünk a csodában, azonban 2013. december 11-én hajnali 3 órakor kezeink között örök álomra hajtotta fejét A KUTYA, akinek oly sok mindent köszönhetünk.

2014 decemberében kennelünk egy újabb taggal bővült, Destiny of the Famous Family “Annie” személyében. Annie nemcsak kimagasló genetikai háttere és impozáns megjelenése miatt különleges számunkra, de elragadó és kiegyensúlyozott temperamentumával nap, mint nap levesz minket a lábunkról.

2015 decemberében csatlakozott hozzánk Wind Lovin’ Jewel of the Heart “Rose”, “A Királynő”, aki minden várakozásunkat felülmúlta. Gyönyörű megjelenésű, szuper munkaképességű és egyáltalán nem utolsó sorban tökéletes idegrendszerű, egészséges kutya, akinél szebbet és jobbat aligha kívánhattunk volna.

Ahogy felnőtt kutyáinkra, úgy kennelünkben született kiskutyákra is nagy figyelmet fordítunk.

Számunkra kutyáink minősége az elsődleges szempont, tenyésztési célunk nem más, mint a kitűnő küllemű és munkaképességű, egészséges, nyugodt és stabil idegrendszerű golden retrieverek tenyésztése.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kutyáink a lehető legjobb életet élhessék és boldogok legyenek életük utolsó pillanatáig.

Ilyés Nikolett

EnglishGermanHungarian